luni, 22 octombrie 2007

Sfaturi utile de calatorie pentru viitoarele mamici :-)

Daca esti insarcinata intr-o faza avansata (peste luna a V-a) este bine sa ai in vedere urmatoarele sugestii:

1. Discuta cu medicul si asigura-te ca acesta iti recomanda calatoria in aceasta faza a sarcinii.

2. Oriunde calatoresti este mai mult decat necesar sa ai dosarul medical cu tine care sa contina: analizele medicale, ecografiile sarcinii si orice reteta ti-a fost prescrisa de medic.

3. Daca optezi pentru o calatorie mai lunga de 2-3h iti recomand sa iti iei o mica gustarica cu tine. Poftele si foamea pot aparea cand si unde te astepti mai putin.

4. Medicamentele recomandate de doctor nu trebuie sa iti lipseasca pe drum. Un bun exemplu este prietenul nostru NoSpa J

5. Nu calatorii niciodata singura!!!Tine intotdeauna la indemana datele de contact ale membrilor familiei, prietenilor si doctorului personal pentru ca si ceilalti sa aiba usor si rapid acces la ele in caz de urgenta

6. Recomandari pentru calatoria cu avionul:

· Asigura-te ca doctorul personal iti permite sa faci o astfel de calatorie in perioada sarcinii

· Cele mai multe companii aeriene au reglementari speciale pentru cazurile de transport ale pasagerelor cu sarcini avansate astfel incat trebuie sa te asiguri inainte de a achizitional un bilet ca ti se va permite accesul la bordul avionului. In principiu ar fi ok daca planuiesti sa calatoresti pana in luna a VII-a a sarcinii.

· Pentru calatoria efectiva:(citeste tot articolul)

Niciun comentariu: