joi, 25 octombrie 2007

Praga, orasul magic, orasul de aur al celor o suta de turnuri - Ghid de Calatorie Praga

Praga, orasul magic, orasul de aur al celor o suta de turnuri

Dupa umila mea parere Praga este cea mai frumoasa capitala Europeana, am vizitat-o de doua ori pana acum si mi-am propus inca un sejur prelungit in acest oras supranumit Orasul magic. Zona centrala este un labirint de stradute inguste presarata cu cladiri vechi si foarte vechi cu stiluri gotic, neogotic, renascentist, baroc, neoclasic, art nouveau si ultramodern, foarte bine intretinute si pline de mister si istorie.

DSCF0652.JPG

O plimbare prin centrul vechi al Pragai este un prilej de relaxare si contamplare a imaginilor idilice. Peste tot te urmareste senzatia ca esti intr-o explorare continua a sutelor de stradute care se intersecteaza si in fiecare loc gasesti cate un anticariat mic si cochet sau un bar – berarie- bistro –restaurant care te imbie sa iti petreci putin din timpul ramas intr-o atmosfera calda si intima.

IMGA0822.JPG


DSCF0669.JPG

Cum ajung la Praga?

Cu avionul , masina sau trenul.

  • Cu avionul nu aveti cum sa faceti mai mult de 2h de zbor insa biletele sunt relativ scumpe (300-500$) avand in vedere ca pana acum nu exista nici o cursa directa a operatorilor Low cost intre Aeroportul Otopeni –Henry Coanda si Praga. Poate citeste vreun oficial al unei astfel de companii acest articol si se gandeste la oportunitate J
  • Cu masina (eu asa am purces) este un drum relativ scurt J (18-24h de condus continuu).Cea mai neplacuta parte a drumului este desigur in Romania. Nu vreau sa intru in detalii insa daca nu ati mai condus de mult pana la Arad pot sa va spun ca drumul e un cosmar dpdv al traficului. Siruri de TIR-uri atat ziua cat si noaptea, dimineata sau seara. Oricum, daca va decideti sa plecati la drum va recomand parcurgerea traseului (in special sectorul Pitesti-Sibiu) pe timpul noptii. Este mai riscant (asa cum reiese din studiile rutiere) dpdv al evenimentelor mai putin placute sau tragice insa este mai liber. DSCF0702.JPG

Traseul e simplu: Bucuresti(daca pleci din Bucuresti)->Pitesti->Ramnicu Valcea->Sibiu-> (aici se pot alege doua trasee):

1. Sibiu ->Deva->Arad->Szeged-> Budapesta->Bratislava->Brno->Praga

2.. Sibiu ->Cluj->Oradea->Budapesta ->Bratislava->Brno->Praga

Vi-l recomand pe primul, odata scapati de valea Oltului o sa vi se para destul de scurt drumul si in plus beneficiati de sectorul de autostrada de la Seghet la Budapesta (scoateti vreo 2h in minus comparativ cu celalat traseu.

Alimentati in Romania si evitati sa faceti cumparaturi din Ungaria daca sunteti doar in tranzit si nu aveti Forinti. Vi se va aplica un comision destul de baban (de obicei in benzinarii)

Mai multe detalii referitoare la traseu, timpi, samd www.viamichelin.com , www.rac.co.uk sau http://www.ro.map24.com/ (ROM) . NU TREBUIE SA VA LIPSEASCA UN DEVICE GPS DACA ESTE NECESAR SA CONDUCETI PRIN PRAGA. Orasul e plin de sensuri unice si chiar daca trebuie sa ajungeti la a II-a strada veti fi invartiti in cerc de cateva ori pana sa ajungeti la destinatie.

  • Trenul de la Bucuresti la Praga trece prin Budapesta şi trece prin Ploiesti, Braşov, Sighişoara, Deva, Alba Iulia şi Arad. Daca locuiti un unul din oraşele de mai sus, aveţi legatura directă până la Praga. Din alte părţi a României, puteţi să faceţi conexiunea in oraşele de mai sus, sau chiar la Budapesta, dacă suntei fericiti Ardeleni , Maramureseni sau Banateni

Ok, ati ajuns la Praga, acum trebuie sa va cazati (in caz ca v-ati propus o aventura si nu ati rezervat din timp cazarea la unul din numeroasele si ocupatele Hotelui sau Hosteluri -un fel de pensiuni cu regim hotelier)

Pot sa va spun ca aceste Hosteluri sunt acele elemente initiale care te transpun in starea pe care ti-o ofera cu atata generozitate Praga. Cele din centru sunt cladiri vechi cu arhitectura specifica aceste parti a Boemiei . Conditiile de cazare sunt excelente, asemanatoare hotelurilor de 4 stele iar comparativ cu hotelurile sunt undeva la jumatate de pret.(30-60EUR/noapte)

(CITESTE TOT ARTICOLUL)

Un comentariu:

Happy me spunea...

f misto articolul