sâmbătă, 17 noiembrie 2007

Litoralul Lituanian - Palanga

Am vazut aici ca s-a scris de Lituania si vreau sa aduc o completare pentru ca merita sa se stie de litoralul lor de la Marea Nordului.
Orasul Palanga (langa orasul port Klaipeda) este zona turistica ceea mai apreciata de la M. Nordului. Mai exista o statiune, dar este una mai putin interesanta. Asa ca daca vreti ceea sa traiti ceea mai grozava vacanta in care sa mergeti pe plaja doar pentru ca sa dormiti va recomand Palanga.

07.jpg

Orasul este la 1k de plaja si este un oras in care vechiul se imbina cu noul... dar nu vorbim despre oras.... pentru ca drumul de 1k pana la plaja este interesant aici. Pe toata aceasta distanta aveti la dispozitie 3 drumuri de acces paralele care sunt pline de o parte si alta cu terase, baruri, cluburi si centre de agrement (tir, jocuri electronice/mecanice, rollercoster, etc. Este un loc in care sa te pierzi cu zilele mancand, dansand, band (si aici va recomand sa incercati ceea mai buna bere din LUME: ŠVYTURYS - sa fiu al naibi daca stiu cum se pronunta, dar vedeti o sticla si dupa cereti sa curga fara limite :)) )
Iar daca va plictisiti de distractie mergeti pe insula rezervatie Curonian Spit National Park care in 2000 a fost inclus in patrimoniul UNESCO World Heritage ca unul din cele mai frumoase si unice peisaje din Europa. Curonian Spit este o peninsula de aproape 100 km situata intre Lituania si Kalingrad acoperita partial (zona dintspre Klaipeda) de padure de conifere si spre mare de nisip foarte, foarte fin. Din cauza vantului care bate nestingherit se formeaza statui de nisip sau dungi cu un aspect aparte.

dune lituania.jpg

Ce mi-a placut cel mai mult a fost sa urc pana la cel mai inalt punct al dunelor (cam 400 m) unde este si un punct de belvedere si de acolo sa o iau la fuga prin nisip (parca era zapada) si apoi printr-o liziera de pini (30-40 m) care inconjoara peninsula si apoi direct in marea calda. A fost o calatorie superba.
grobstas_1.jpg
Va recomand sa mergeti in timpul saptamanii pentru ca este pustiu si va puteti balaci in liniste in mare. Este atat de multa liniste incat va puteti inchipui ca alaturi de persoana iubita traiti o idila pe o insula pustie....sau mergeti ca mine cu prieteniii :P
9.jpg

Niciun comentariu: